Voorzitter aan het woord

Ton Harmes is de voorzitter van VOC Maastricht. Vanuit zijn functie als directeur van Boekhandel Dominicanen voelt hij zich nauw betrokken bij alles wat er gebeurt in de winkelstraten van Maastricht.

Voorzittersrol

Als ondernemer in Maastricht wilde Ton graag onderdeel worden van de VOC: “In een winkelstraat heeft de boekhandel een belangrijke functie, omdat we een afwijkend maar toegankelijk product verkopen. Een boekhandel is traditioneel nauw betrokken bij wat er gebeurt in de winkelstraat. Zodoende was het voor mij een logische stap om lid te worden van het bestuur van de VOC. Uiteindelijk werd ik gevraagd als voorzitter en die rol vervul ik nu nog steeds.”

Samen sterker

De kracht van de VOC zit erin dat ondernemers samen issues kunnen aanpakken en kennis kunnen delen. Ton: “Veel ondernemers lopen tegen vergelijkbare problemen aan. De expertise en ervaring die nodig zijn om zaken aan te pakken zit al binnen de vereniging. Bovendien maakt het vaak meer impact als meerdere ondernemers tegelijk iets aankaarten. Een lidmaatschap geeft je een plek in een organisatie die jouw belangen kan vertegenwoordigen. Denk aan winkelopeningstijden, maar ook veiligheid, fietsproblematiek, toegankelijkheid, orde en netheid in de straat etc. Wij scheppen randvoorwaarden voor ondernemers in de stad. Samen kunnen we in een vroeg stadium invloed uitoefenen.”

Speerpunten

De speerpunten van de vereniging zijn: informeren, inspireren en verbinden. Vooral deze laatste is een belangrijk onderdeel van de VOC. Ton: “De rol van de vereniging is het verbinden van leden en partners binnen de branche en in de regio (denk aan horeca, cultuursector, overheidsinstanties). Het is belangrijk dat de belangen van de leden goed worden vertegenwoordigd. Samenwerking (bijvoorbeeld met brancheorganisaties) is daarbij onmisbaar.”

Communicatie is key

De VOC zet zich in om de communicatie met leden structureel te verbeteren. Ton: “We zijn de informatie op de website en nieuwsbrief opnieuw aan het inrichten. Maar zonder de input van onze leden zijn we nergens. Dus ben je lid? Mail ons je vragen of opmerkingen! We kunnen niet alles oplossen, maar we kunnen er in ieder geval samen aan werken.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *